RRijvaardigheidsritten voor oudere automobilisten                                               

                                                            

 

 

                     BROEM op dinsdag 21 oktober 2014 !!

 

 

 

 

Een autorijdende 55-plusser heeft in de meeste gevallen al tientallen jaren haar of zijn rijbewijs. En als alles heeft meegezeten, zijn er hopelijk alleen wat krasjes op de lak en is ook nog een enkele parkeerbon opgelopen.

Maar die jarenlange ervaring is tegelijkertijd vriend en uw vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in de rijstijl en met die routines ook de nodige fouten. Tel daar nog eens bij op dat de wegen en de kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeersregels zijn bijgekomen en dat het verkeer in het algemeen veel agressiever is geworden dan vroeger. Misschien is het daarom wel raadzaam om het gedrag als hedendaagse - maar toch niet meer zo jonge - automobilist(e) te laten beoordelen!

VVN afdeling Barneveld organiseert rijvaardigheidsritten voor automobilisten van 55 jaar en ouder.

Deelnemers krijgen hierbij de mogelijkheid het eigen rijgedrag en verkeerskennis te testen. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje met de deelnemer in haar/zijn eigen auto de weg op. Na de rit wordt in een gesprek met de  rij-instructeur de rit nog eens doorgenomen en wordt wellicht een aantal handige tips gegeven!

 

Barneveld en Veilig Verkeer Nederland organiseren rijvaardigheidsrit voor senioren(08-10-2014)

 

De gemeente Barneveld en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Barneveld, organiseren op dinsdag 21 oktober 2014 een rijvaardigheidsdag voor senioren. De dag vindt in en om Dorpshuis ‘t Trefpunt aan de Roelenengweg in Voorthuizen plaats.

 

De deelname van senioren aan deze rijvaardigheidsdag heeft géén gevolgen voor het rijbewijs, maar is bedoeld om senioren op de hoogte te brengen van verschillende veranderingen die de afgelopen jaren in de verkeerswetgeving zijn doorgevoerd. Onder begeleiding van een ervaren ritadviseur gaan de deelnemers met hun eigen auto de weg op. Tijdens de rit wordt gekeken naar de rijstijl in de huidige verkeersomstandigheden. Ook is er tijdens het programma gelegenheid om ogen en oren te testen en deel te nemen aan een theorieles. Aan het einde van de ochtend of de middag ontvangen de deelnemers een informatiesetje.

 

,,We gaan nu met een veiliger gevoel de weg op”

De rijvaardigheidsdag wordt ’s morgens (09.00-12.00 uur) of ’s middags (13.00-16.00 uur) georgani-seerd. Inwoners die voor deze rijvaardigheidsdag in aanmerking komen, hebben de afgelopen week een persoonlijke uitnodiging gekregen. Eén van de deelnemers van vorig jaar is nog steeds erg positief over de rijvaardigheidsdag: ,,Ik ben 79 en heb meegedaan aan de opfriscursus. Mijn partner en ik hebben al jaren ons rijbewijs en dat gaat prima. Toch besloten we om samen mee te doen. Tijdens de theoriesessie begrepen we dat er veel is veranderd en we hebben nieuwe verkeersregels geleerd. Bij de oog- en orentest bleek alles prima in orde. De adviseur gaf me bij de praktijkrit een compliment! We gaan nu met een veiliger gevoel de weg op enb zijn blij dat we nog lang zelfstandig mogen autorijden.”

 

Opgave

Belangstellenden voor de rijvaardigheidsdag kunnen zich opgeven door middel van het opgaveformulier die bij de uitnodiging was gevoegd of onderaan dit bericht is te downloaden. Hoewel de kosten voor deze dag hoog zijn, bedragen de kosten voor de deelnemers slechts € 15,00. De overige kosten worden door de gemeente Barneveld betaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Barneveld, via telefoonnummer 0342-472328 of 06-52107497.

 

 

 

Aanmeldformulier BROEM 2014.pdf

 

 

Contactpersoon BROEM-rit:

Marius van Oorschot

e-mail: seniorenrit@vvnbarneveld.nl of broem@vvnbarneveld.nl