© 2008-2015 VVN afdeling Barneveld info@vvnbarneveld.nl

Welkom

Welkom op de homepage van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Barneveld.

 

Algemeen

De organisatie Veilig Verkeer Nederland (VVN) zet zich op landelijk niveau in voor een veilig verkeer voor alle verkeersdeelnemers. Voor kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers, kortom voor iedereen. Dit houdt automatisch in, dat er een goed evenwicht moet zijn en begrip voor elkaar tussen alle verkeersdeelnemers. Iedereen heeft ruimte nodig in het verkeer om zich veilig in het verkeer te kunnen bewegen. De landelijke organisatie van Veilig Verkeer Nederland met 85 beroepskrachten, maakt daarbij gebruik van 288 afdelingen met ruim 4.800 vrijwilligers.

 

 

 

Afdeling Barneveld

In de Gemeente Barneveld is de plaatselijke afdeling van VVN actief om iedereen zo veilig mogelijk aan het verkeer te laten deelnemen. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de volgende plaatsen in de Gemeente Barneveld:

Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Zwartebroek, Terschuur, Stroe, De Glind, Kootwijk en Industrieterrein Harselaar.

In nauwe samenwerking met de Gemeente Barneveld, met de landelijke centrale van Veilig Verkeer Nederland, Politie van Gelderland-Midden en diverse overige instanties werkt VVN – afdeling Barneveld samen aan een veiliger verkeer in de gemeente Barneveld. Door middel van projecten met diverse vrijwilligers, scholen etc. willen we de verkeersveiligheid in onze gemeente verhogen.

 

U vindt ons overal

Veilig Verkeer Nederland zet zich landelijk, provinciaal en lokaal in voor de bevordering van de verkeersveiligheid en is er voor alle verkeersdeelnemers. U kunt de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland overal tegenkomen omdat zij zich onder andere inzetten voor het oplossen van verkeersveiligheids problemen op lokaal niveau.

 

Leerlingen Het Anker controleren verkeer Eendrachtstraat

ZWARTEBROEK - Zeven leerlingen van groep 8 van basisschool Het Anker in Zwartebroek controleerden maandagmiddag samen met politieagenten Nico van Maanen en Henk Vonder de snelheid van het verkeer op de Eendrachtstraat in Zwartebroek. Daarbij werden volgens Van Maanen door de kinderen in totaal 42 waarschuwingskaarten uitgedeeld. Er was een positieve 'duim omhoog' voor automobilisten die zich hielden aan de 30-kilometerzone en een 'duim omlaag' voor wie te hard reed.

 

,,Deze weg staat bekend als één van de gevaarlijkste wegen in mijn gebied'', vertelt Van Maanen. ,,Vanuit de bevolking kregen we dan ook steun voor deze actie. Eén automobilist reed 62 kilometer per uur. De man had geluk dat we geen bekeuringen uitschreven, anders had het hem 250 euro gekost. We hebben getipt dat hij maar een hele grote bos bloemen voor thuis moest kopen omdat hij een paar honderd euro bespaard had. Wel heb ik hem verteld dat ik hem de volgende keer wel een bekeuring geef.''

De actie maakte deel uit van de Week van de Veiligheid die momenteel in de gemeente Barneveld wordt gehouden.

Bron: Barneveldse Krant dinsdag 7 oktober 2014

 

 

De scholen zijn weer begonnen

Per provincie is er een Veilig Verkeer Nederland-districtsbestuur waar de plaatselijke afdelingen en lokale vrijwilligers onder vallen. Het districtsbestuur houdt zich bezig met onderwerpen die de hele provincie aangaan.

 

Het ondersteunen van de districten en de afdelingen wordt niet alleen op landelijk niveau gedaan. Er zijn ook regionale steunpunten in het land die de districten en afdelingen met raad en daad terzijde staan.

Zoekt u een van onze afdelingen?

Klik dan hier.

Historie

Veilig Verkeer Nederland is begonnen in 1932 door het Verbond voor Veilig Verkeer.

Wilt u meer weten over de historie?

Klik dan hier.