Het Verbond voor Veilig Verkeer is opgericht is opgericht in 1932 en is later over gegaan op de naam Veilig Verkeer Nederland. In mei 2000 is door een fusie tussen Veilig Verkeer Nederland, de Stichting Kinderen Voorrang! en de Vereniging voor de Bescherming van de Voetganger de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO ontstaan.

Ter verduidelijking van de doelstelling veranderde de organisatie in 2005 haar naam in '3VO voor Veilig Verkeer'.

Per 1 september 2006 werd besloten om voortaan weer door te gaan onder de naam Veilig Verkeer Nederland, omdat deze de meeste bekendheid bij het grote publiek genoot.

Voor Veilig Verkeer Nederland is gekozen omdat deze naam in één keer duidelijk maakt waar de organisatie voor staat.

Een ander argument is dat de naam 3VO direct verband houdt met de fusie van drie verkeersveiligheidsorganisaties in april 2000. Nu er na zes jaar sprake is van één hechte organisatie is het tijd dit ook in de naam duidelijk uit te dragen.

Cursus "Wees een heer in het verkeer", 9 december 1948 (foto: Beeldbank NA)

Roep om veilig verkeer van alle tijden

Eerste verkeersveiligheidsfilm uit 1933

De VPRO heeft veel beeld en video’s op zijn website beschikbaar. Een leuke site als je om te bezoeken.

Klik op de pijl rechts voor meer informatie.