counter and web stats 2007
Sitemap

website update van:

20-05-2010

info@vvnbarneveld.nl

site update met RSS-feed

RSS-feed

© 2008-2010 VVN Barneveld

VVN Barneveld.
Bestuur.
Thema's.
Basisscholen.
BROEM-Seniorenrit.
Scootmobiel.
VOS project.
Veilig Honk.
VVN in het nieuws.
Diversen.
Activiteiten agenda.
Links.
Contact.
Inloggen.
Afdeling Barneveld
VVN

VVN in het nieuws 2007

 

'Brugklassers veilig onderweg'

Door: Geertjan Jansen | dinsdag 8 mei 2007 00:00

 

BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Leerlingen van het Groen van Prinstercollege doen mee aan een bijzonder project van Veilig Verkeer Nederland (VVN), Vrijwilligerscentrale Barneveld (VCB) en de Barneveldse politie.

Door onveilige situaties op de fietsroute Garderen-Voorthuizen-Barneveld in kaart te brengen, wijzen ze toekomstige brugklassers op gevaren in het verkeer.

Woensdag 16 mei fietsen leerlingen in groepjes heen en weer tussen het GvP, Johannes Fontanus College of het Christiaan Huygens en nog te bepalen punten in Voorthuizen en Garderen. Iedere groep krijgt de beschikking over een camera, om foto's te maken van gevaarlijke situaties. Dit alles gebeurt onder begeleiding van Studenten Maatschappelijk Werk van Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Eind juni presenteren de derdejaars GvP-leerlingen de uitkomsten op diverse basisscholen.

Bron: Barneveldse Krant

 

 

VVN waarschuwt voor schoolgaande kinderen

donderdag 9 augustus 2007 14:14

 

HUIZEN (ANP) - Zoals ieder jaar, waarschuwt Veilig Verkeer Nederland (VVN) ook dit jaar weer voor schoolgaande kinderen. Vanaf 13 augustus en de weken daarop begint het schoolseizoen.

 

Uit cijfers van de afgelopen twintig jaar blijkt het aantal verkeersongelukken in september schrikbarend hoog. Dat maakte VVN donderdag bekend. Niet alleen kleine kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, maar ook de scholieren die zonder toezicht op hun fiets naar school gaan.

 

Zo kwamen in de afgelopen twintig jaar in totaal in augustus 21 kinderen van twaalf tot en met veertien jaar om door een verkeersongeval. In de maand september verdubbelt dat aantal naar in totaal veertig schoolgaande kinderen in de afgelopen twintig jaar. ,,Per jaar lijkt het alsof er niets aan de hand is, maar kijk je naar de trend, dan is het schrikbarend'', aldus een woordvoerster van VVN.

Bron: Barneveldse Krant