counter and web stats Veilig Honk
Sitemap

website update van:

20-05-2010

info@vvnbarneveld.nl

site update met RSS-feed

RSS-feed

© 2008-2010 VVN Barneveld

VVN Barneveld.
Bestuur.
Thema's.
Basisscholen.
BROEM-Seniorenrit.
Scootmobiel.
VOS project.
Veilig Honk.
VVN in het nieuws.
Diversen.
Activiteiten agenda.
Links.
Contact.
Inloggen.
Afdeling Barneveld
VVN

Veilig Honk

Het doel van Veilig Honk is veiligheid geven aan schoolgaande jeugd die onderweg is op de route van en naar school. Een 'Veilig Honk' is een voor kinderen herkenbare woning waar ze onderweg terecht kunnen om hulp te vragen wanneer er iets aan de hand is. De 'Veilige Honken' liggen bij voorkeur aan de routes die kinderen het meest gebruiken om van huis naar school en vice versa te fietsen. 'Veilige Honken' kunnen zowel binnen als buiten de bebouwde kom liggen en zijn herkenbaar aan een bord 'Veilig Honk' wat goed zichtbaar in de tuin of achter het raam is geplaatst. Daardoor kan de jeugd meteen zien dat ze daar kunnen aankloppen voor hulp.

Kinderen die naar school gaan, moeten vaak ver fietsen. Zeker in de uitgestrekte gemeente Barneveld, waar voortgezet onderwijs enkel in Barneveld wordt gegeven en de jeugd van de buitendorpen dagelijks naar Barneveld moet fietsen. Onderweg naar school kan er van alles gebeuren. Pesterijen, een lekke band: noem maar op. Het idee achter het project Veilig Honk is dan ook om de schoolgaande jongeren onderweg wat extra veiligheid te geven.

Het bord mag alleen opgehangen worden door vrijwilligers die zijn 'gescreend' en heeft merk bescherming van het Benelux Merkenbureau.

Contactpersoon

Veilig Honk:

Harry Schoemaker

e-mail: veilighonk@vvnbarneveld.nl

 

 

 

VH Adressenlijst

Veilig Honk adressen: