counter and web stats Gratis verkeersonderwijs
Sitemap

website update van:

01-01-2014

info@vvnbarneveld.nl

site update met RSS-feed

RSS-feed

© 2008-2014 VVN Barneveld

VVN Barneveld.
Bestuur.
Thema's.
Basisscholen.
BROEM-Seniorenrit.
Scootmobiel.
VOS project.
Veilig Honk.
VVN in het nieuws.
Diversen.
Activiteiten agenda.
Links.
Contact.
Inloggen.
Afdeling Barneveld
2014
VVN

Woensdag 6 februari 2008

Gratis verkeersonderwijs voor basisscholen

 

Gelderse basisscholen kunnen gratis een nieuwe verkeersmethode aanvragen. Door een verandering in subsidieregelingen van het ROVG zijn er nieuwe mogelijkheden om de jonge kinderen in het verkeer goed voor te bereiden op hun verkeerstaak.

Het ROVG heeft zich tot doel gesteld vóór 2011 de helft van de Gelderse basisscholen te voorzien van een actuele verkeersmethode.

 

In de periode 2002-2006 waren in Gelderland 261 verkeersslachtoffers (ziekenhuisopnamen en doden) te betreuren in de leeftijdsgroep 4 tot 12 jaar . Meer dan tweederde daarvan waren voetgangers of fietsers. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland heeft daarom (namens de provincie Gelderland in de Stadsregio Arnhem-Nijmegen) het initiatief genomen het Verkeerseducatieloket op te richten. Partijen als VVN, de ANWB en onderwijsbegeleidingsdiensten hebben - onder leiding van het ROVG - hun krachten gebundeld. Gezamenlijk proberen zij de scholen te helpen in raad en daad. Het doel van het Verkeerseducatieloket(. nl) is vóór 2011 de helft van de Gelderse basisscholen structureel met verkeersveiligheid aan de slag te laten zijn. Een actuele verkeersmethode met aandacht voor theorie en praktijk is hierbij een belangrijke voorwaarde met daarbij aandacht voor de betrokkenheid van ouders en een veilige schoolomgeving. Voorheen was de aanschaf van een verkeersmethode deels subsidiabel. Om scholen over de streep te halen, stelt het ROVG nu, onder bepaalde voorwaarden, de verkeersmethodes gratis beschikbaar.

Onderwijsbegeleidingsdienst